İzmir Teknik Gezisi

9-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü bünyesinde, Professional Practice and Ethics dersi kapsamında İzmir’e teknik gezi düzenlenmiştir.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ebru Erbaş Gürler, Araş. Gör. Arzu Türk ve Araş. Gör. Çisem Demirel, Kardelen Peyzaj Planlama’dan Nuran Altun ve Ege Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Prof.Dr. Adnan Kaplan işbirliği ile gerçekleştirilen geziye lisans ve yüksek lisans öğrencilerinden oluşan 35 kişilik bir grup katılım göstermiştir.

Gezi kapsamında, İzmir kent merkezinde yer alan peyzaj tasarım uygulamaları, Ödemiş bölgesinde yer alan çeşitli fidanlıklar, UNESCO Miras Listesinde yer alan Birgi Köyü ve Urla bölgesindeki özel konut bahçeleri ziyaret edilmiştir.

Gezi ile birlikte öğrencilerin çeşitli uygulama ve tasarım örneklerini yerinde görerek teorik ve stüdyo derslerinde aldıkları bilgileri pekiştirmeleri sağlanmıştır.