(International Workshop on Urban Landscapes, IWUL 2019)

IWUL 2019: Uluslararası Kent Peyzajları Atölyesi

20-29 Temmuz 2019 tarihleri arasında İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Uluslararası Kent Peyzajları Atölyesi’ne (International Workshop on Urban Landscapes, IWUL) ev sahipliği yapıyor. Boğaziçi hattında beş farklı alanın öğrenciler ve yürütücüler tarafından çalışılacağı workshop etkinliği İTÜ, Chulalongkorn Üniversitesi (Tayland) ve Seoul Üniversitesi (Güney Kore) işbirliğinde gerçekleşecek. Bir hafta sürecek atölye etkinliğinin ana sorusu üç farklı kültürün Boğaziçi’ndeki kent peyzajlarını sosyo-ekolojik bir sistem olarak nasıl ele alacağı olacaktır. Bunun yanı sıra etkinliğin bağlamını İstanbul Boğazı’nın peyzaj karakterinin kimlikli, dayanıklı ve sürdürülebilir gelecek peyzajları olarak nasıl değerlendirilebileceği oluşturacaktır.

İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde gerçekleşecek olan atölye çalışmaları süresince çeşitli katılımcılar tarafından seminerler de verilecektir. 23 Temmuz saat 09.00-10.00 arasında Enise Burcu Derinboğaz tarafından ilk seminer dizisi gerçekleşecektir. 23 Temmuz 15.30-17.00 arasında Chulalongkorn Üniversitesi’nden ve 26 Temmuz 15.30-17.00 arasında ise Seoul Üniversitesi’nden etkinliğe gelen yürütücüler farklı alanlarda seminerler verecektir. Seminerler, dışarıdan katılımlara açıktır. Katılmak isteyenlerin aşağıdaki mail adreslerine isim-soyisim, iletişim numarası ve mail adresleriyle başvurmaları gerekmektedir.

Ekin Şeker: ekinsek@gmail.com

Arzu Güler: arzuturk.itu@gmail.com